Sollicitatiegesprekken kunnen voor iedereen, ook voor mensen met de kracht van autisme, behoorlijk stressvol zijn. Meestal krijg je eerlijke gesprekken, hoe fijn is dat. Zelden tref je een kandidaat die zichzelf probeert te verkopen.

Tijdens een kennismakingsgesprek is het belangrijk om rekening te houden met zowel de mogelijkheden als de beperkingen en om een ondersteunende en inclusieve omgeving te creëren.

Hier zijn een aantal stappen die je als werkgever kunt overwegen om een sollicitatiegesprek met iemand met autisme op een effectieve manier te houden:

1️⃣ Stel je als werkgever op als een ondersteunende en bereidwillige werkgever, die openstaat voor het bieden van mogelijkheden.
2️⃣ Structuur en duidelijkheid: Leg het doel en de structuur van het gesprek duidelijk uit. Laat weten hoelang het gesprek zal duren en wat het proces is. Houd de vragen gestructureerd en duidelijk, zodat de sollicitant weet wat er van hem of haar verwacht wordt.
3️⃣ Vermijd onnodige afleidingen: Zorg ervoor dat de omgeving rustig is en geen bronnen van afleiding heeft, zoals luide geluiden.
4️⃣ Focus op wat je elkaar kunt bieden: Richt je vooral op de sterke punten, kwalificaties en vaardigheden van de sollicitant in plaats van op eventueel mindere punten. Mensen met autisme hebben vaak specifieke vaardigheden die juist zeer gewenst zijn op de werkplek.
5️⃣ Geef de sollicitant de ruimte om vragen te stellen of om verduidelijking te vragen.

Neem gerust contact op via 0182 23 50 54 of welkom@talenttwist.nl over het aannemen van mensen met de kracht van autisme of wanneer jij als professional met autisme die fijne werkgever zoekt.
Voor #finance en #IT.

#kracht #autisme #recruitment #vacatures